Home Tentoonstellingen In Italië VESPA en PIAGGIO museum in Toscane

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.VESPA en PIAGGIO museum in Toscane Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 12 juni 2012 13:18

vespaZo'n honderd mooie en zeldzame scooters van het legendarische merk Vespa/Piaggio zijn te bewonderen in dit leuke museum tussen Pisa en Florence.

Geboren in 1946 en meteen een succes tot vandaag de dag. Een internationaal tijdloos symbool voor Italiaanse stijl en flair.

Omdat de motor van het eerste ontwerp zo'n zoemend geluid maakte, zei Enrico Piaggio: "Pare una vespa!".

Robuust maar elegant

vespa 98 1946Aan het eind van de tweede wereldoorlog oorlog besluit Enrico Piaggio zich te richten op de dringende behoefte aan een modernen betaalbaar transportmiddel. Luchtvaartkundige Corradino D'Ascanio krijgt de opdracht voor het ontwerp hiervoor.

Simpel, robuust maar elegant moet het zijn en gemakkelijk bestuurbaar voor iedereen,  een passagier kunnen vervoeren en de kleding niet vuil maken. D'Ascanio bedacht een revolutionair voertuig met de motor gebouwd op het achterwiel.

Symbool

In april 1946 verschijnen in Rome de eersten op de markt. Vespa wordt synoniem voor scooter en In de jaren vijftig produceren vele Europese landen de Vespa. Vanaf de jaren zestig volgen India, Brazilië en Indonesië.

Waar en wanneer

Museo Piaggio "Giovanni Alberto Agnelli" - Viale Rinaldo Piaggio, 7 – 56025 Pontedera

Open op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 18.00u. én elke tweede zondag van de maand bovendien gratis.

Elke zaterdag is het museum gesloten tussen 13.00 en14.00