Home Steden & regio's Steden ROMMELMARKTEN IN ROME

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.ROMMELMARKTEN IN ROME Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 13 maart 2015 11:40

rommelmarkt porta-porteseLekker struinen langs allerlei kramen en iets leuks en/of voordeligs op de kop tikken. Bijna iedereen vindt dat leuk. Hier een aantal van die `quilty pleasures` in de eeuwige stad, van klein tot groot en waar en wanneer ze te vinden zijn.

Borghetto Flaminio, net buiten de poorten van Piazza del Popolo.

Het komen en gaan van voetgangers en dubbel geparkeerde auto's wijzen de weg.  Achter de twee gebouwen met warenhuisgevels: vintage kleding, handtassen, zonnebrillen, kristallen en zilveren voorwerpen en allerhande sieraden. 

Via Flaminia - Piazzale della Marina 32 - Zondag van 10.00 - 19.00 uur

Villa Gloria

Honderd verkopers-van gloeilamp tot kaviaar. Villa Gloria langs de Viale Maresciallo Pilsudski

Tweede zondag van de maand

Porta Porteserommelmarkt portaportese2

Grootste rommelmarkt in Rome met een duizelingwekkende assortiment aan producten, van Murano-lampen tot auto-onderdelen. Ga vroeg en let op je portemonnee, anders wordt hij beslist gerold! Kom via Piazza Ippolito Nievo als je op zoek bent naar antieke meubelen, lampen, curiosa, tapijten, oude kant en borduurwerk. Voor potten en pannen, kleding, schoenen en huishoudelijke artikelen kom je beter via Piazza Porta Portese. Het is een beetje overweldigend, maar ook leuk omdat je nooit weet wat je zou kunnen vinden, zolang je bereid bent je door de menigte te persen om het te vinden. Elke zondag tot 13.00

Piazza Mazzini

In de tuinen rondom een klein meertje-antiek, handwerk, schilderijen, collectibles.

Tweede weekend van de maand, vrijdag-zondag

Via Sannio

Voor kleding, schoenen en accessoires tegen prijzen ver onder die van de detailhandel. Je vindt er alles, van een designer bontjas tot een kashmir trui, een tweedehands nachthemd tot een vintage jurk, maar ook sokken, portefeuilles, spreien en gordijnen.

Net achter de kerk van San Giovanni in Laterano .Maandag-vrijdag, 8 uur -2 uur, zaterdag 8 uur -5 uur

Soffitto Sotto i Portici

De zolder-op-straat. Geen grote stukken of meubels, maar kleine verzamelobjecten.

Piazza Augusto Imperatore-Eerste en derde zondag van de maand.

Piazza Verdi

Gehouden op een enorme plein in luxe wijk Parioli, bekend om zijn selectie van kleine antiek: borden, kandelaars, sieraden. Een deel is kitsch, maar een ander deel is mooi en goed geprijsd. Een handvol van de indringers verkopen nieuwe hoeden, kleding, kelims, regionale voedsel, maar het is vooral vintage merchandise. Vierde zondag van de maand.

rommermarkt delle stampeMercato delle Stampe

Voor vintage-liefhebbers, van kleding tot boeken, kunst, kitsch en design.

Largo della Fontanella di Borghese.

Maandag - zaterdag van 7.00 -19.00