Home Steden & regio's Steden PISA: meer dan alleen een scheve toren

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.PISA: meer dan alleen een scheve toren Afdrukken E-mail
Geschreven door Martine Kramer   
zondag, 19 mei 2013 10:04

s.m.assunto pisaAls je aan de west-Toscaanse stad Pisa denkt, dan is de toren het eerste wat je te binnen schiet. Dit is uiteraard een bezienswaardigheid die niet overgeslagen mag worden maar deze stad heeft  meer te bieden.

Te beginnen op de Campo dei Miracoli waar ook de scheve toren staat, kan je ook de Duomo Santa Maria Assunta gaan bewonderen. Deze kerk is gebouwd nadat de Saracenen Sicilië hadden veroverd omdat er toen geld genoeg was voor alle pracht en praal die deze duomo bezit.

Geen rijen en toeristvrij

Ook de Battistero is de moeite van een bezoekje waard. Een bijkomend groot voordeel: hier is de rij wachtenden een stuk minder lang is dan bij de toren waar maar veertig man tegelijk in mogen zijn !

De rest van de stad is zo goed als toeristvrij en perfect voor mensen die meer Pisa willen ontdekken.

Prachttuinen

Italië en tuinen, die twee zijn onafscheidelijk. In de Renaissance werden prachtige gebouwen neergezet  waaromheen fantastische tuinen werden aangelegd. Vandaag de dag zijn vele daarvan opengesteld voor het publiek. Orto Botanico di Pisa is een van de mooisten in deze stad. Het is een prachtige botanische tuin met een natuurhistorisch museum en een speciale kruidentuin.Zeker voor koks is deze orto een aanrader !

Keith Haring

Pisa is een oude stad maar toch is er een klein plekje dat in het teken staat van moderne Amerikaanse kunst. Als je een zijstraatje inloopt via het Piazza Victor Emanualle ll, kom je uit bij een huizenblok wat aan een kant beschilderd is met een tekening van Keith Haring. Het staat enorm in contrast met alle oude kunst in de stad en toch hoort deze tekening hier helemaal thuis.

Martine Kramer werkt voor Vacanceselect.