Home Steden & regio's Steden FIETSEN IN ABRUZZO: vrijheid en natuur

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.FIETSEN IN ABRUZZO: vrijheid en natuur Afdrukken E-mail
Geschreven door MARIJKE ILONA TAK   
donderdag, 14 februari 2013 17:31

abruzzoBella Italia op twee wielen verkennen, dat betekent vrijheid in de natuur en dat is hét basis-ingrediënt voor een ontspannen vakantie !

Een regio met wel 300km aan fietsroutes is Abruzzo. Deze oost-Italiaanse regio is nog vrij onbekend bij de toeristen en daardoor nog behoorlijk onaangetast. Hier vind je echte Italiaanse vriendelijkheid en tradities.

Het bergachtige landschap met haar vele verharde en overharde wegen biedt interessante routes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Onderweg kom je langs schilderachtige dorpjes en eeuwenoude kastelen. Met uitzicht op de glooiende heuvels kom je ogen te kort.

 

Of fietsers voorbereid

De regio Abruzzo is goed voorbereid op het ontvangen van fietsliefhebbers. Het is eenvoudig hier een fiets te huren en de toeristencentra helpen je graag op pad. Ook hebben veel sportorganisaties goede regelingen met accomodaties waar de fietsers (en wandelaars) kunnen overnachten tijdens hun tocht door de regio.

Bijna 30% van Abruzzo is beschermd gebied. Met haar drie grote nationale parken - Gran Sasso, Monti della Laga, Majella en Abruzzo, Lazio en Molise - en het regionaal park Sirente/Velino biedt het een enorme rijkdom aan ongerepte natuur die in de parken hebben kunnen overleven.

Meer info vind je op www.visitabruzzo.nl