Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.INDIVISIBILI Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 05 september 2017 15:59

indivisibiliDe 18-jarige zusjes Dasy en Viola treden regelmatig op bij bruiloften en andere familiefeesten. Ze danken hun succes vooral aan het feit dat ze siamese tweelingen zijn: bij hun heupen zitten ze aan elkaar vast. De hele familie, die in een arm kustdorpje in de buurt van Napels woont, kan er goed van leven en hun vader zorgt met strakke hand dat de inkomsten gestaag binnen blijven komen. Maar het lucratieve familiebedrijfje wordt in zijn bestaan bedreigd als op een party waar de meisjes optreden een man in het publiek zich afvraagt waarom de meisjes al niet direct na de geboorte gescheiden zijn.

Hij stelt zich voor als chirurg en verklaart zich bereid de operatie alsnog uit te voeren. Viola is bang de geborgenheid van haar huidige leven te verliezen en wil niet zonder haar zus, maar voor Dasy betekent dit vooruitzicht hoop op een eigen leven vol avontuur en liefde..

De film werd opgenomen in Castel Volturno, de troosteloze kustplaats bij Napels waar ook de speelfilm 'Gomorra' werd gedraaid.

Bekroond met de David di Donatello Award 2017, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Beste Scenario, Beste Productie en Beste Actrice in een bijrol.