Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.TULIPANI Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
dinsdag, 05 september 2017 09:56

tulipani filmTulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp van 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw bestaan op te bouwen. Aan de rand van een klein Italiaans dorpje weet deze boer op miraculeuze wijze tulpen te kweken en zo groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) erachter te komen wat er werkelijk gebeurd is, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

'Tulipani' is de officiële openingsfilm van de 37e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) dat 20 september in Utrecht van start gaat. Oscarwinnaar Mike van Diem ('Karakter', 'De Surprise') nam de regie van 'Tulipani' over toen Marleen Gorris ('Antonia') tijdens het filmen ziek werd en de opnames voor langere tijd stil kwamen te liggen. Gouden Kalf-winnaar Gijs Naber ('Penoza', 'De Heineken Ontvoering', 'Aanmodderfakker') speelt de hoofdrol in deze Nederlands-Italiaans-Canadese coproductie. 'Tulipani' werd op locatie geschoten in het prachtige Puglia.