Home Films, DVD's en TV Films - DVD's - TV TUTTI A CASA: BEPPE GRILLO+MOVIMENTO 5 stelle

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.TUTTI A CASA: BEPPE GRILLO+MOVIMENTO 5 stelle Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 17 februari 2017 10:36

tutti a casaKomiek en politiek activist Beppe Grillo is niet te zien op de staatstelevisie en vermijdt het media-imperium van Berlusconi. Liever gaat hij de straat op en bestrijdt hij politieke arrogantie en corruptie via het internet. Zijn populaire protestbeweging Movimento 5 stelle belooft kiezers om alle politici naar huis te sturen en het volk aan de macht te brengen.  Over hem en zijn protestbeweging -  in 2013 de grootste partij in Italië! - in de eerste politieke jaren van hun strijd voor een drempelloze democratie gaat deze documentaire .

Movimento wint in 2013 met ruim 25 procent van de stemmen de landelijke verkiezingen en is met 163 volksvertegenwoordigers de grootste partij in Italië.

Hoe de onervaren senatoren hun politieke idealen en verkiezingsslogans zullen realiseren in de parlementaire werkelijkheid is echter nog de vraag. Kun je compromisloos en democratisch tegelijk zijn? Wat gebeurt er met de internetreferenda over Beppe Grillo's blog? Bestaat drempelloze democratie?

De 2Doc: Tutti a Casa - Power to the People laat de verschuiving zien in het evenwicht tussen 'het volk' en 'de politieke macht.' Een proces dat in heel Europa heeft plaats gevonden. Het vertrouwen in politici is in veel landen tot een dieptepunt gedaald en populistische partijen zijn steeds meer in trek.

Te zien op http://www.npo.nl/2doc-tutti-a-casa-power-to-the-people/21-02-2017/VPWON_1227671