Home Films, DVD's en TV Films - DVD's - TV DANIELE GATTI - portret van chef-dirigent

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.DANIELE GATTI - portret van chef-dirigent Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
woensdag, 31 augustus 2016 20:12

daniele gattiIn september 2016 trad de 54-jarige Italiaan Daniele Gatti aan als de nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Regisseur Carmen Cobos maakte een portret van de in Milaan geboren Gatti, een self-made man die op eigen kracht de top wist te bereiken.

De documentaire laat zien hoe de dirigent het 100-koppige Concertgebouworkest met verve bespeelt en toont een eigenzinnige Gatti voor wie alleen de componist telt. Volgens hem geldt: hoe dichter je bij de partituur blijft, hoe meer je de componist recht doet.

In Daniele Gatti – Ouverture voor een Dirigent schetst Cobos een beeld van Gatti's jeugd en zijn muzikale ontwikkeling. De kijker ziet Gatti aan het werk als eigenzinnige dirigent en kunstenaar tijdens de repetities voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam.

De scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin de Italiaan vertelt over zijn afkomst en over hoe zijn ouders zijn liefde voor de muziek stimuleerden. Zijn talent en ambitie brachten hem er vervolgens toe de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide te verlaten om te beginnen aan de lange weg naar de top van de muziekwereld.

Te zien op internet:  http://web.avrotros.nl/closeup/Gemist/?r=1