Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.LE CONFESSIONI Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 21 juli 2016 17:19

le confessioniIn deze politiekethriller die tot het laatst toe spannend blijft, speelt Toni Servillo een zwijgzame, wijze monnik tussen ministers die bijeen zijn op een G8-bijeenkomst. Waarom hij daar - als vreemde eend in de bijt - is, wordt duidelijk als de direkteur van het Europees Monetair Fonds hem vraagt de biecht af te nemen. Deze biecht is in kleine stukjes door de film heengewoven zodat je pas aan het eind weet wat die in hield.

Als die direkteur de ochtend na de biecht dood op zijn hotelkamer wordt aangetroffen, slaan angst en twijfels bij de ministers toe die vrezen dat de monnik van hun geheime plan weet en dit aan het licht zal brengen. AANRADER !

Een internationaal sterrenensemble met onder anderen Toni Servillo (La grande bellezza, Il divo), Connie Nielsen (Gladiator, Brothers), Moritz Bleibtreu (Das experiment, Lola rennt), Marie-Josée Croze (Munich, The Diving Bell and the Butterfly), Lambert Wilson (Des hommes et des dieux, The Matrix) en Daniel Auteuil (Caché, Le huitième jour) vormt de cast van Le confessioni, de nieuwe speelfilm van de Italiaanse regisseur Roberto Andò (Viva la libertà). Onlangs werd de film op het Internationale Filmfestival van Karlsbad (Tjechië) bekroond met de Prijs van de Oecumenische Jury.

In de bios te zien vanaf 13 oktober