Home Films, DVD's en TV Films - DVD's - TV

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.CINEMA PARADISO: TV 2 augustus Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 22 juli 2018 10:56

cinema paradisoEen warme ode aan de cinema, deze heerlijke film van Giuseppe Tornatore die er o.a.de Oscar voor beste niet-Engelstalige film mee won.

De beroemde regisseur Salvatore keert voor het eerst sinds dertig jaar terug naar zijn dorpje op Sicilië. Hij denkt terug aan zijn jeugd die hij doorbracht in Cinema Paradiso in het gezelschap van zijn oude vriend Alfredo, de operateur. Het was Alfredo die hem de liefde voor film bijbracht.

Lees meer...
 
OLLALAI- nieuw leven voor Sardijns dorp: TV vanaf 16 juli Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zondag, 08 juli 2018 10:48

ollalai- Sardijns dorpDe bevolking van het dorp Ollalai in het hart van het eiland Sardinië is vergrijsd. De jongeren zijn weggetrokken. Huizen staan leeg. De burgemeester Efisio Arbau bedacht daarom een actie om de leegstaande camping, winkels en verpauperde huizen in zijn dorp voor 1 euro te koop aan te bieden. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop:

Lees meer...
 
IL CACCIATORE: TV vanaf 29 juni Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 21 juni 2018 10:07

il cacciatore -tv serieTwaalfdelige dramaserie naar het boek van rechter Alfonso Sabella over de strijd tegen de Siciliaanse maffia. Het verhaal speelt zich af in het Palermo van 1993 waar een oorlog woedt tussen twee rivaliserende maffai-families. Openbaar aanklager Severio Barone ( gespeeld door Francesco Montanari) gaat het gevecht met de maffiosi aan. Montanari kreeg o.a. in Cannes de prijs voor beste acteur.

Lees meer...
 
LA FONTANE DI ROMA+I VESPRI SICILIANI Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
donderdag, 14 juni 2018 15:03

vespri siciliani - verdiIedereen kent wel een opera van Verdi, ook als je denkt van niet. Hij is met afstand de meest beroemde en meest gespeelde Italiaanse opera- componist, zeker in zijn tijd. Zijn melodiën bleken earworms: melodiën die je bijblijven.

Respighi staat bij het grote publiek bekend als componist van geweldige symfonische gedichten. Maar eigenlijk wilde hij liever bekend staan als operacomponist.

De dirigenten Gatti en Van Hessen én musici van het Concertgebouworkest vertellen over Fontane di Roma van Respighi en I Vespri Siciliani van Verdi die aansluitend te horen zijn in de uitvoering van het Concertgebouworkest o.l.v. Daniele Gatti.

Lees meer...
 
CARAVAGGIO - l'Anima & il Sangue: in bios vanaf 20 mei Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 28 april 2018 14:46

CARAVAGGIO - soul  bloodDeze documentaire vertelt het verhaal van een van de meest controversiële en mysterieuze figuren uit de kunstgeschiedenis:  Michelangelo Merisi da Caravaggio.

Gefilmd is er op prachtlocaties en in de wereldberoemde musea van Milaan, Florence, Rome, Napels en Malta. Veertig van Caravaggio's beroemdste kunstwerken in zijn onmiskenbare, eigen stijl vol licht en schaduw, contrast en contradicties passeren de revue. Ook wordt er ingezoomd op het turbulente leven van de kunstenaar, zijn geniale ingevingen en zijn wilde uitspattingen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>