Home Evenementen & feesten PINOCCHIO in sprookjesbos Efteling

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.PINOCCHIO in sprookjesbos Efteling Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 04 maart 2016 09:21

pinokkioVanaf 24 maart kom je Pinocchio tegen in het Sprookjesbos van de Efteling. Deze nieuwe uitbeeelding staat op een prominente vijfde plek in de route. De basis voor het sprook­je ligt in de negen­tiende-eeuwse Italiaanse ver­tel­ling Le avventure di Pinocchio van Carlo Collodi. Het ontwerp werd binnen de Efteling uit­ge­voerd door Robert-Jaap Jansen en de (in Nederland wonende) Italiaan Alessio Castellani die ermee hebben teruggegrepen op het oorspronkelijke Italiaanse verhaalDe komst van dit sprook­je in het ­bos volgt op de musical over het houten jongetje die nog tot 28 maart te zien is.

Prominente plek

Pinokkio kostte om en nabij twee miljoen euro kosten en verrijst in wat we gerust het meest historische deel van het Sprookjesbos mogen noemen. Gesitueerd tussen oersprookjes Roodkapje en de Rode Schoentjes (1960/1953) wijkt de Efteling dit keer af van de tegenwoordige gewoonte om nieuwe toevoegingen vooral een stuk verderop in de Sprookjesbosroute neer te zetten.

Ontwerp

Jansen en Castellani hebben teruggegrepen op het oorspronkelijke Italiaanse verhaal. De uitbeelding bestaat uit drie verschillende onderdelen: een nieuw te bouwen huisje, de werkplaats van Gepetto en een loertafereel. De bezoekers gaan vanaf daar 'op zoek' naar Pinokkio en Gepetto. De zoektocht bevat interactieve elementen en eindigt bij de naastgelegen vijver die voor het sprookje gegraven is.

Hier zijn de bouwfoto's.