Home Boeken Boeken ITALIAANSE MEESTERWERKEN:Tabucchi + Fenoglio

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.ITALIAANSE MEESTERWERKEN:Tabucchi + Fenoglio Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
woensdag, 28 juni 2017 16:41

pereira verklaart -TabucchiDoem-FenoglioTwee tijdloze meesterwerken uit de Italiaanse literatuur zijn nu te koop:

Antonio Tabucchi – Pereira verklaart

Het is augustus 1938. Tegen de achtergrond van de dictatuur van Salazar in Portugal, het fascisme in Italië en de burgeroorlog in Spanje komt een journalist tot de overtuiging dat hij zich niet met een goed geweten kan onttrekken aan wat er om hem heen gebeurt. Hij legt vervolgens minutieus getuigenis af van een beslissende fase in zijn leven en de geschiedenis van Europa.

 Antonio Tabucchi (1943-2012) woonde afwisselend in Italië en Portugal. Hij heeft een aanzienlijk oeuvre op zijn naam staan en is daarvoor meermaals bekroond. Voor Pereira verklaart ontving hij de Premio Campiello 1994.

'Een fijnzinnig relaas over een onwillige held.' – Vrij Nederland

Oorspronkelijke titel: Sostiene Pereira -240 pag.-  € 15,00 -  ook verkrijgbaar als e-book

Beppe Fenoglio – Doem

Agostino Braida, zoon van eenvoudige landarbeiders, wordt als knecht in dienst genomen bij een hebzuchtige en strenge boer. Het dagelijks leven in de heuvels van Piëmont, in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog, is een moeizame strijd tegen armoede, en staat in het teken van hard werken en opoffering. Agostino probeert met waardigheid in het leven te staan, maar het is bijna onmogelijk om te ontsnappen aan de ellende en uitzichtloosheid.

Van Beppe Fenoglio (1922-1963) verscheen eerder bij De Bezige Bij De laatste dag en Een privékwestie. Zijn romans worden gerekend tot de grote klassiekers van de Italiaanse literatuur. Doem verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling.

 'Het proza van Fenoglio is sober en betoverend.' – De Volkskrant

 Oorspronkelijke titel: La Malora -  € 15,00 - ook verkrijgbaar als e-book

Tijdloze meesterwerken uit de Italiaanse literatuur