Home Boeken Boeken DE LESSEN: nieuwe roman van MICHELA MURGIA

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.DE LESSEN: nieuwe roman van MICHELA MURGIA Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
zaterdag, 29 april 2017 08:50

de lessen -michela MurgiaHoe liefde en intimiteit over kunnen gaan in wederzijdse afhankelijkheid, manipulatie en emotionele chantage, dat is het thema van de nieuwe roman van de Sardijnse Michela Murgia die vanaf 16 mei te koop is.

.De 38-jarige Eleonora is actrice. En ze is lerares in levenskunst. Ze leert jonge mensen hoe ze zich moeten kleden, hoe een gesprek te voeren, naar kunst te kijken, en muziek, elegantie, goed eten te waarderen. Ze laat hun zien dat het loont buiten de gebaande paden te denken en verder te kijken dan alleen de oppervlakte. Het contact met de leerlingen wordt nooit al te persoonlijk, totdat ze de veel jongere Chirú als leerling aanneemt.

De 18-jarige Chirú is een talentvolle conservatoriumstudent. Als leerling van Eleonora zuigt hij alles op wat zij aan ervaring en kennis te bieden heeft, alles is nieuw voor hem. Op haar beurt herontdekt Eleonora door Chirú's onuitputtelijke energie wat het ook alweer betekent om nieuwe emoties te voelen. Maar hun groeiende intimiteit leidt ook tot toenemende wederzijdse afhankelijkheid en emotionele chantage. Met voor beiden vérstrekkende gevolgen.

De auteur

Michela Murgia (Cabras, Sardinië, 1972) is theoloog, schrijver en criticus. Op de Italiaanse tv heeft zij een goed bekeken boekenprogramma. In 2009 verscheen haar roman De accabadora, die werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Mondello Internationale Literatuurprijs en de Molinelloprijs voor debuutromans. De Nederlandse vertaling van De accabadora werd in 2013 heruitgegeven onder de titel De laatste moeder. Hierover schreef de pers:

'Een zeldzaam mooi boek.' Limburgs Dagblad  'Een bijzondere, poëtische en zintuiglijk geschreven roman.' Trouw

 


De pers over De laatste moeder:


'Een zeldzaam mooi boek.' Limburgs Dagblad

'Een bijzondere, poëtische en zintuiglijk geschreven roman.' Trouw