Home Boeken Boeken EN HET SNEEUWDE IN ROME

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.EN HET SNEEUWDE IN ROME Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
vrijdag, 10 februari 2017 13:35

en het regende in Rome -Een jonge priester vertrekt naar Rome voor een studieopdracht van zijn bisschop. Zijn mentor kijkt niet naar hem om en dus moet hij zelf zijn weg vinden in een stad vol verleidingen. Maar dan is daar zijn docente Italiaans, Arianna. Ze leert hem een nieuwe taal en laat hem kennismaken met de muziek, de schoonheid, het bruisende Romeinse leven. Er opent zich een wereld die tot dan toe voor hem verborgen is gebleven. De jonge priester raakt meer en meer in de ban van deze vrije, onbevangen Arianna. Hoe verder hij zich door haar laat meevoeren, hoe meer het kerkelijke leven van hem af komt te staan. En dan is niets meer zeker. Dan blijkt alles mogelijk.

 

Behalve als een onontkoombare liefdesgeschiedenis laat En het sneeuwde in Rome zich lezen als een moderne Bildungsroman, een overdonderende zoektocht naar betekenis.

De auteur

Stefan van Dierendonck (1972) is voormalig priester. Hij debuteerde in 2012 met de roman En het regende brood, die lovend werd ontvangen:

'Stefan van Dierendonck maakte grote indruk op mij met dit aangrijpende, autobiografische boek. Het onthutsende verhaal van deze jonge, bevlogen ex-priester is verrassend goed geschreven en maakt duidelijk dat er ook buiten de katholieke kerk een stralende toekomst voor hem is weggelegd. Een toekomst als schrijver.' – Jan Siebelink

'Van Dierendoncks stijl is venijnig, trefzeker en grappig, zijn romandebuut is puur leesgenot.' – Vrij Nederland

'Een mooi romandebuut. Subtiel en overtuigend.' – Trouw