Home Boeken Boeken HET VERHAAL VAN HET VERLOREN KIND: laatste deel van Napolitaanse romans

Nieuwsbrief

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief. Als u deze wilt ontvangen, vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in.HET VERHAAL VAN HET VERLOREN KIND: laatste deel van Napolitaanse romans Afdrukken E-mail
Geschreven door Catharina Ravelli   
woensdag, 17 augustus 2016 10:22

het verhaal van het verloren kindHet vierde en laatste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante is er ! 

Beide vrouwen zijn volwassen: ze hebben de grillen van het leven leren kennen. Ze hebben gevochten om te ontsnappen aan de Napolitaanse volksbuurt waar ze opgroeiden. Elena heeft gestudeerd, is getrouwd, naar Florence verhuisd, heeft kinderen gekregen en is inmiddels een gevierd schrijfster. Lila is er daarentegen nooit in geslaagd los te komen van haar geboortestad. Ze is weliswaar succesvol ondernemer geworden, maar haar succes heeft haar dichter gebracht bij de corruptie en criminaliteit die de buurt in hun greep houden.

Tegen de achtergrond van een gevaarlijk Napels en een wereld die voortdurend verandert, vertelt Elena Ferrante met ongeëvenaarde eerlijkheid en glans het verhaal van Elena's en Lila's levenslange vriendschap.

Oorspronkelijke titel: Storia della bambina perduta

 

Elena woont jarenlang in Napels, direkt boven Lina, en naar mijn idee is dit gedeelte teveel uitgesponnen (weggaan, toch maar blijven, en dat een aantal keer). De titel is natuurlijk ook een give-away voor wat een verrassing had kunnen zijn en ook het eind zorgt daar helaas niet voor.

Kortom: iets teleurstellend maar toch zeker lezenswaardig.